abgc architecture
architecture & design

LRW – Extension from within


A3 Rated Refurbishment

This detached 4 bedroom Rathmines home was fully refurbished with an original garage converted into a home office, utility and storage area to work with the slightly modified ground floor layout.

The internal area was increased through the demolition of 3 separate chimney stacks which allowed for flexibility in planning the bedrooms, the insertion of a small ensuite at first floor and the widening of the kitchen downstairs.

A variety of measures were included to enhance the interior comfort and health including air to water heating, mechanical heat recovery ventilation, draft reduction, triple glazing and external insulation.

Further More...

#engage artist installation images

#engage

Collaborative Processes Talk in The Lab

Ireland AM

studio banana

La Tabacalera

+/- Storage

Venice Biennale 2010

LeCool

Double Portrait